Tämä vuoden ekat agilityt ja suorinta tietä halliin kurssitettavaksi. Meitä oli koulimassa Tiaisen Mirkku. Mirkku kisaa wecoca AVA piirM-05 Alman, wecoca Pandan ja silnou Tessan kanssa kolmosissa. Ensimmäisen agilitykoiransa wecoca AVA Nellin kanssa 6 kertaa SM-kisoissa, nuorten SM-hopeaa -00, 6 x piirinmestaruus. Mirjan kotisivut: www.kotinet.com/mirja.tiainen/

 

Njaaha. Lauantaina radanpätkää, jossa kiitettävä määrä puomia ja Aata edestakaisin vemputettuna. Käppänäpoika jopa muisti, että uudet säännöt on lyöty lukkoon ja pakko könöttää takamus kontaktilla kunnes tulee lupaa poistua. Välillä emäntä nykki karvatuposta, jos ehti napata kiinni ja pienen mielenosoituksellisen vinkasun jälkeen muistettiin jopa ihan ite ottaa oikeat asemat alastulolla. Tuo A:an alastulo meinaa olla vaan senverran jyrkkä, että sieltähän sulavaliikkeinen käppänäpoika ehtii livetä eikä edes ohjaajalle jää edes karvatuppoa käteen. Käskystä meinaa kans mennä teho kun peppu jo jarruttaa täydestä vauhdista mutta silti tulee "vahingossa" tiputtua alas kontaktilta. Sutiisutii. :D On se vaan..mutta sujuu jo paremmin ja paremmin joka kerta. Kun vaan nyt muistais, ettei kertaaaaaakaaaan pujahdeta kontaktilta alas ja jatketa matkaa, ennenkun suoritus on viety LOPPUUN.

Lauantaina oltiinkin sitten rähinäradalla, kivaa ja vauhdikasta kieputusta välistä vedoin ja valssein. Toimii ku junan vessa. :) Molemmilla oli hauskaa, kiritettiin ja kaarrettiin tiukasti. Nyt ei ollut kontakeja hidastamassa käppänäkoiruuden matkaa, sai räksyttää ja räihätä menemään ja olikin hauskaa välillä irrotella ja sutia menemään oikeen tosissaan.

Treenitaukokin (joulu ja työt ja kaikenmaailman uudetvuodet) tehnyt varmaan ihan terää. Ainakaan ei takapakkia havaittavissa, eli ehkei se niin haitallista olekaan taukoilla joskus. ;)

Nyt taas homma jatkuu ja olis tavoitteena ne puhtaat nollaradat taidokkaasti suoritettuna (eikä mitään tuurinollia hyväksytä!!), jotta sais tikettiä kakkosiin tämän vuoden aikana. Huokaus sentään, jos noista kontakteista sais hiottua hyvät, niin mitähän seuraavaks sitten tapahtuu. Varmaan jotain uutta ja ihmeellistä, kuten koira alkaa karkailemaan radalta tai tiputtamaan rimoja, tai karkaamaan väärille esteille. Siinäpä sitä sitten oltais taas..katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan.

 

Ennenkaikkea superhauskaa ja menestyksekästä agiliito-vuotta kaikille samoihin kuvioihin haksahtaneille!! :)